Sjoerd van der Weijden Autisme Specialist

Begeleider

Sjoerd van der Weijden

Mijn naam is Sjoerd van der Weijden.
Ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam.
In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sporten waarvan hardlopen en boksen mijn favoriete sporten zijn. Vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn met nieuwe recepten of met mijn rugtas op reis te gaan en nieuwe plekken en culturen te leren kennen.

Tijdens mijn studie Sport&Bewegen bewegingsagogiek heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met een verschillende belastbaarheid. Ik beleef er veel plezier aan om te zorgen dat iedereen zich veilig voelt en mee kan doen naar eigen kunnen.
Tijdens mijn werk als personal trainer kwam ik voor het eerst in aanraking met iemand met autisme. Samen met deze persoon konden wij ontdekken welke aanpak voor hem het beste werkte om zijn doelen te behalen. Dit traject was een leuke en leerzame ervaring en heeft mij geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen in kennis en ervaring op Autisme.

Sinds begin 2020 werk ik met heel veel plezier bij Autisme Thuis.
Het geeft mij heel veel energie om mensen met verschillende hulpvragen te helpen.
Dit maakt het werk uitdagend en nooit hetzelfde.
Voor mij is het belangrijkste dat de client zich gehoord en veilig voelt en dat er een wederzijdse klik is.
Mijn kracht is dat ik over het algemeen snel contact maak en mij goed kan inleven in iemand zijn situatie. Samen inventariseren wij waar de behoefte ligt en dan probeer ik passende ondersteuning op eigen tempo aan te bieden.

Door mijn passie voor sport en beweging en achtergrond als sportleraar zal ik ook regelmatig in de sportschool op ons kantoor in Haarlem te vinden zijn of in het park. Mijn visie sluit daarbij volledig aan bij die van AutimeThuis. Wij geloven erin dat sport en beweging een goed middel kan zijn om aan doelen te werken op alle leefgebieden.

Ik zal er voor jou zijn om je te ondersteunen waar nodig.