autisme thuis logo

Senior begeleider

Saskia

Mijn naam is Saskia Wertwijn (1969) en ik ben vanaf februari 2022 werkzaam bij autisme-thuis als senior begeleider.

Ik heb zo’n 15 jaar als zelfstandig psychosociaal kinder- en jeugdtherapeut gewerkt in mijn eigen praktijk en ook 2 jaar als jeugd- en gezinscoach bij een gemeente. Zodoende heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren en hun ouders met een autisme spectrum stoornis (ass).

In mijn begeleiding maak ik gebruik van een breed aanbod aan methoden en technieken die ik mij via opleidingen, bijscholingen en in de praktijk heb eigen gemaakt maar bovenal kijk ik naar wie jij bent. Ieder mens is anders en samen kijken wij wat jij als uniek persoon nodig hebt aan hulp, kennis en vaardigheden om jouw probleem (weer) hanteerbaar te maken en je ontspannen en veilig te voelen wanneer nodig.

De begeleiding die ik geef kan zowel praktisch als (psycho)sociaal of gedragsmatig van aard zijn. Ik zal je begeleiden in het bereiken van jouw doel(en) en/of in het accepteren van jouw situatie. Stap voor stap, in jouw tempo zolang als nodig is. Niets moet, alles mag. Ik pas mijn begeleiding aan jou aan. Dan weer zal ik naast je staan, soms voor je wanneer je wilt dat ik de kar even trek maar ook achter jou wanneer we zien dat jij het (weer) zelf kunt en geef ik je zo nodig een extra zetje of vang je op. Dat jij je veilig blijft voelen tijdens de begeleiding staat voorop.

Wil je meer over mij weten? Stel gerust je vragen!

Tot ziens!