Ervaringsdeskundige / Trainer psycho-educatie

Robert Langstraat

Ik ben Robert Langstraat en woon de afgelopen vijf jaar met veel plezier in Amsterdam. Ik ben graag in de tuin te vinden of bezig met het interieur van mijn huis. Ik ben daarnaast een groot fan van yoga. Verder ben ik een sociaal dier dat graag onder de mensen is.

Hoewel het nu goed gaat was dat niet altijd zo. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met psychische klachten en heb in meer dan 15 jaar tijd tientallen behandelaren gehad. Op het moment dat ik de diagnose autisme kreeg, ontving ik niet de hulp die ik verwacht had. Pas door als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan bij een GGZ-instelling leerde ik via collega’s wat ik moest weten.

De manier waarop ik met mijn lijf en emoties omging bleek de grootste oorzaak van mijn problemen te zijn. Door bewust te worden van sensaties in het lichaam ging ik weggedrukte emoties voelen. Hierdoor voel ik nu beter aan wat ik zelf wil, waar mijn grenzen liggen en wat goed voor me is. Ik heb steeds meer inzicht gekregen in dit proces van wegdrukken en toelaten en leg dit graag uit aan cliënten en behandelaren.

Bij Autisme Thuis komen voelt als een warm bad. Niet alleen voel ik me erg welkom, zij delen ook mijn lichaamsgerichte visie. Het is fijn om onderdeel van een cliëntgericht team te zijn dat nieuwsgierig is naar de inzichten die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Ik kijk ernaar uit om met jullie aan de slag te gaan!