Gezinscoach

Nouchka

Ik ben Nouchka (1971) en woon in Haarlem. Na een loopbaan in het bedrijfsleven heb ik in 2005 de keuze gemaakt het roer om te gooien en ben ik weer gaan studeren.
In 2008 behaalde ik mijn Bachelor aan de Pedagogische academie. Tijdens mijn werk in het onderwijs merkte ik dat mijn interesse en affiniteit vooral uitging naar de kinderen en jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte. Vervolgens maakte ik de overstap naar het speciaal onderwijs (waaronder het Leo Kanner College, voortgezet onderwijs voor leerlingen met een diagnose autisme).
In 2015 studeerde ik af als gedragsdeskundige (Master Fontys Hogeschool Pedagogiek, Utrecht) met afstudeerspecialisatie autisme.
Sinds 2016 werk ik vanuit mijn eigen praktijk als autismedeskundige voor diverse zorgorganisaties en ben ik mij blijven ontwikkelen en scholen op het gebied van autisme.

In mijn werk heb ik ervaren dat autisme niet alleen het gezinslid met autisme raakt maar het gehele systeem er omheen. Een autisme diagnose vraagt soms veel van een partner, ouder, kind, broer en/of zus, en kan de relatie(s) behoorlijk onder spanning zetten. Meer inzicht krijgen in wat het autisme betekend voor ieder afzonderlijk en meer begrip creëren voor elkaar in de zoektocht ‘hoe hier het beste mee om te gaan’ is in dit proces van essentieel belang. Bij Autisme Thuis word ik ingevlogen als gezinscoach en kijk ik samen met het gezin naar dit proces. Waar lopen zij tegenaan, ieder afzonderlijk én gezamenlijk. Om vervolgens met elkaar opzoek te gaan naar nieuwe patronen die de rust weer terugbrengt in het gezin.