Begeleider

Lisette Raaphorst

Mijn naam is Lisette Raaphorst, geboren in 1977 en moeder van een zoon (2015). Ook ben ik pleegouder en medeoprichter van Stichting Handen uit de Mouwen, waar ik mij nu als projectleider voor inzet.

Maatschappelijke betrokkenheid loopt als een rode draad door mijn leven. Al sinds mijn tienertijd doe ik vrijwilligers- en onbezoldigd bestuurswerk. Momenteel ben ik bijvoorbeeld betrokken bij de lokale speeltuin en de inrichting van een pleintje in mijn woonwijk.

Na mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening (2000) en de start van mijn werkende leven bij KPMG Meijburg, heb ik 8 jaar bij Reclassering Nederland gewerkt. Ervaring met het begeleiden van (jong) volwassen heb ik daar ruimschoots opgedaan. Vervolgens heb ik als ‘hands-on’ bedrijfsleider twee sociale werkplaatsen in de vorm van een Kringloopwinkel mogen opzetten te Amsterdam. Op deze werkplekken heb ik ook veel gewerkt met mensen die autisme hebben en daar heb ik altijd affiniteit mee gehad.

Verder ben ik breed geïnteresseerd en onderneem veel. ‘Een duizendpoot’ als bijnaam zou mij dan ook passen. In mijn vrije tijd trek ik graag, vaak met mijn zoontje, wandelend of op de fiets de natuur in en houd ik van zeilen, motorrijden, tuinieren, lezen en klussen.

Lange tijd heb ik in Haarlem gewoond en ik ben blij dat ik er nu mag werken. Ik vind het fijn in contact te zijn met mensen en te mogen helpen. Op een aantal leefgebieden heb ik een praktische insteek, bijvoorbeeld bij het helpen van dingen die in het dagelijks leven gedaan moeten worden, maar waar mensen simpelweg op ‘vast’ kunnen lopen. Dan vind ik het waardevol samen aan de slag te gaan of de ander even iets uit handen te kunnen nemen. Vertrouwen en humor is verder voor mij belangrijk op werk en in het dagelijks leven.