Levensloopbegeleider / persoonlijk begeleider

Fleur Baars

Ik ben Fleur Baars, geboren in Den Helder en na een aantal jaar verhuisd naar Alkmaar. Daar woon ik sinds 2005 met plezier en heb ik mijn diploma als maatschappelijk werker bij Hogeschool InHolland behaald. Hoe ben ik dan in Haarlem beland?
Na mijn studie vond ik het een goed idee om te gaan reizen. Ik wilde iets van de wereld zien, culturen ontdekken en ervaringen op doen. Via via ben ik gestart op een zorgboerderij voor (jong)volwassenen met autisme. Er ging een wereld voor me open, ik raakte enthousiast en wilde zoveel mogelijk weten over autisme. Voor mij is het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten en contact te maken met anderen.

Met meer kennis en ervaring ben ik op een beschermd woonlocatie in Haarlem beland. Daar heb ik de kans gekregen mij te ontwikkelen tot autisme specialist en echt te ervaren wat werkt. Om over te stappen naar Autisme Thuis was voor mij een mooie vervolg stap. Hier kan ik mijn kennis delen en inzetten om een goede begeleider te zijn voor mensen met autisme.
Bij veel mensen speelt het netwerk een grote rol voor het geven en behouden van een goede kwaliteit van leven. Juist om die reden is het belangrijk het netwerk bij de begeleiding te betrekken op een manier dat passend is en waar de hulpvraag van jou, als hoofdpersoon, altijd centraal staat.

Ik begeleid op een open, eerlijke en gelijkwaardige manier. Jouw veiligheid bieden en vertrouwen geven is hierin het belangrijkst. Als jij al weet wat je wilt, maken we hiervoor samen een plan. Weet je het nog niet? Niet erg, hier komen we samen achter om jouw vervolgens te laten komen waar je wilt zijn.

Hopelijk tot snel.