Ervaringsdeskundige

Caroline

Mijn naam is Caroline, en ik werk als ervaringsdeskundige bij Autisme-thuis. De rode draad in mijn leven is het leren, beoefenen en op een speelse manier ontwikkelen van verschillende methodes van heling. Omdat ik ben opgegroeid met autisme in een neurotypische wereld heb ik heel hard heb moeten werken om me goed in mijn vel te voelen en mijn eigen levenspad te creëren. Om dit te kunnen doen heb ik veel workshops en intensieve cursussen gevolgd. Onder andere verschillende vormen van witte en rode tantra, mindfulness, vipassana, radical embodiment en yoga. Die opgedane kennis heb ik voor mezelf in de praktijk gebracht en ook als workshops en ervarings-kunstwerken deelbaar gemaakt.

Een van mijn autistische superpowers is dat ik hyperbewust kan zijn van mijn innerlijke processen en gevoel, daarom kan ik goed onder woorden brengen wat er allemaal gebeurd bijvoorbeeld tijdens een sensory overload, waarom we maskeren, hoe we in onveilige situaties terecht komen, hoe een chronische vermoeidheid ontstaat en wat de handvaten zijn die ik heb gevonden om met deze themas om te gaan. Aan de hand van deze inzichten geef ik themabijeenkomsten aan de cliënten begeleiders van Autisme-thuis en zit ik in bij casuïstiek meetings.

Ook bied ik ondersteuning met client begeleiding en coaching. Vaak gaat dat in eerste instantie over (leren) voelen en over de (on-)mogelijkheid om een gevoel van veiligheid en zelfbeschikking te kunnen ervaren. Vanuit daar kan acceptatie, zelfliefde en levenslust gecultiveerd worden, om uiteindelijk tot bloei komen op welke eigenzinnige, grote of kleine manier dan ook. Ik ondersteunen cliënten vanuit gelijkwaardigheid omdat ik uit ervaring weet hoe belangrijk dat is. Ik ben blij en dankbaar dat mijn vaak zware levenslessen toch niet voor niets en ook niet alleen voor mij zijn geweest, en dat ik ze op een constructieve manier kan inzetten bij Autisme-thuis.